Bye bye Michelangelo

Na. Azt mondták ezek az ezosok, hogy idén kinyílik valami szeretetkapu, mint valami fekete likon fog áradni a jóság és a gonoszok szörnyet halnak. Úgy néz ki ez a szeretet áradat elmarad. Nem szerelemből építkeznek ma Tadzs Mahalokat, hanem beton és vas kerítéseket.
Mondom a fiamnak, hogy mit mondanak ezek, hogy a negatív gondolatok negatív dolgokat vonzanak és a pozitív gondolatok meg pozitív dolgokat vonzanak. Persze, mondja a fiam, mint a fizikában, a pozitív gondolatokra gyűlnek a negatívok, hogy kinyírjanak...
A jó a gonoszt hergeli. Lásd liberalizmus. Tehát csak az a kurva liberalizmus a hibás, meg a kurva kapitalizmus.
Ilyenek, hogy szabadság, szabad vállalkozás, ez manapság már nem igény. Mindegy mit hoz a holnap, csak tessék kinyírni mindent ami szabad, köréje jó nagy falakat építeni és tetejére szögesdrótot is tessenek húzni. Három rétegbe, árammal.
Szevasz Michelangelo de Buonarotti, akkor se vitted jól, de ma bizti éhen pusztulnál. Titkos szerelmek sem emésztenék halavány és érzékeny lelked, mert ma nem szokás a szerelem. Ma inkább ilyen “arta poora” a divat, sima beton, szegecses drót. Hogy megvédjük bennünk mindazt ami jó: a gyűlölet, a rettegés, az irtózat, a reménytelenség. És némi holt isteneket. Mert a krisztusokat már keresztre feszítettük. Hiába jön vissza negyven nap múlva, elcsípjük fülét és nyomban szegre verjük.

Azt hiszem azt a szeretet kaput mint megannyi fekete likas áradat az ördöng érte el hamarább, a mifajta angyalok elbóbiskoltunk a sok filótól és szentlelkes repdeséstől, és most zuhog lefele a sok setét árnyék s borul az emberek agya mint a pestis.

4 megjegyzés:

 1. ezt most arra erted hogy nem ertesz egyet azzal hogy a migransok miatt keritest epitettek?

  VálaszTörlés
 2. nonéjm hozzászóló...a "migránsok" (ahogy szereted mondani) távol tartása megmenti Európa keresztény kultúráját?

  VálaszTörlés
 3. Érdekes hozzáállás, mert ha csak az ideözönlő férfiakat látjuk, akkor honfoglalás, ha a fejkendős néniket kisgyerekkel, akkor menekültek. Ha pedig az arab nyelvű itínerrel, mobiltelefonon követett GPS iránytűs hangosan követelőző tömegeket, akkor újfajta hadviselés.
  Ezek után jobb lehunyni a szemem és belülről szemlélni a játékot, és az is-is törvényt alkalmazni. Ez is és az is. Mint a naplemente lemenő nap is, meg földelfordulás is. Az arab menetelők tömege invázió is, meg menekültáradat is. Az EU-ban létezni jó is, meg nem is.
  Szeretni mindenkit jó is lenne, meg lehetetlen is.
  Hogy a sokat emlegetett ISIS-ről ne beszéljünk, mert annak a vérig sértett arabnak igaza is van, meg nem is.

  VálaszTörlés
 4. Én szívesen segítenék egy muszlim családnak. Örvendenék annak a tudatnak, hogy megmentek egy embert, habár az ember mentésről nagyon rossz tapasztalataim vannak. De az élet mentése fontosabb, mint a rossz tapasztalat.
  Viszont nem hiszem, hogy a muszlim családnak olyan segítségre van szüksége, amit én adnék: szerény lakhatási és munka lehetőség. A sajátomnak sem tetszik ez. Ha megkérem, hogy segítsen a tűzifát felvágni,kertemet felásni, meggyomlálni, azt mondja ez embertelen, rang aluli munka. És megy pizzát gyúrni angol aluljáróba, vagy elöregedett német faluba öregek seggét takarítani, mondván így nem kell az aprókat számolnia az áruház kasszája előtt.
  A háborús menekülők mindent egy lapra tesznek fel, irány a maximum lehetőségek felé. A nyugat segélyrendszerére pályáznak. Se Magyarország se Románia munka lehetőségeire nem pályáznak. Mint egyébként a mieink sem erre pályáznak.
  Erre hivatkozva, nem létező keresztény létünkre hivatkozva brutális politikai dzsihádot rendezni a saját népeddel, ez nemcsak esztelen, hanem undorító.
  Én csak azt bánom és fájlalom, hogy akarva akaratlanul, egy egy bejegyzésemmel, hozzászólásommal részt vettem ebben a mocskos hadjáratban, most megokosodva, a liberális szellemű embernek nem kellett volna beavatkozni ebbe a dologba. Mert semmi köze nincs hozzá. Hagyni, hogy az örültek tombolják ki magukat.
  Még csak annyit, hogy amíg Magyarországon apokalipszis hangulatú hisztéria pusztít a menekült válság gyanánt, Romániában senki meg sem említi. Lehet, hogy az egyébként bambáskodó, bénázó elnökünknek ez az egyik erénye, hogy nem uszít egymásnak embercsoportokat.
  Én hiszek abban, hogy az uniónak egységben kell maradnia, mert a világon az extrémitások öngerjednek és ez szüli az igazi háborúkat. Persze erről vitatkozni lehet.

  VálaszTörlés