Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

The Equalizer

Ez a Denzel Washington alakít egy jó szerepet a “The Equalizer” filmben.
Egy lányt, akit tisztességtelen örömszerzésre kényszerítettek a maffiások, úgy megvertek, hogy azt félholtan vitték kórházba. Amíg ez a lány ott épülgetett, ez a Denzel Washington kinyírta a maffiát szöröstűl böröstűl. A lánynak gőze nem volt, hogy míg ő épült, mi történt. A végén találkoznak az utcán és a csaj boldogan újságolta a mukinak, hogy nem kurváskodik többet és új életet kezd, valószínű a maffiák azért hagyták békén, mert hogy féltek, feljelenti őket a verés miatt. Denzel meg csak mit sem sejtő arcot vágva bólogatott, persze, valószínű.
Így lett vége a filmnek, hogy a csaj sosem tudta meg a valóságot.

Nekem meg rögtön beugrott, hogy Jézus orrba szájba híresztelte, hogy megváltottalak benneteket a bűntől.
Furcsa. Mert ugyanakkor azt mondta, hogy ne tudja az egyik kezed mit csinál a másik, és menj be a te belső szobádba, mikor imádkozol.


Na de mindentől függetlenül a film betyár jó. Számomra többet ér mint egy mise vagy két yoga session. Halálra kielégít, amikor a bad guyzokat kinyírják. Még így filmben is.




5 megjegyzés:

  1. :-)
    "Így megy ez", amint azt a tralfmardoriak mondogatják Kurt Vonnegut könyvében. Mármint, hogy betyárul mjól esik az embernek, ha a mesében igazságot oszt valaki.

    VálaszTörlés
  2. a való világban nemigen van igazság...Jézus is hallgatott nagyokat róla Pilátus előtt...

    VálaszTörlés
  3. Az igazság, odaát van .. :)

    VálaszTörlés
  4. Amikor megláttam a bejegyzés címét, azt hittem, vettél egy jó kis soksávos hangszínszabályzót. Persze tud ilyet elektronikusan a számítógép is szovtveresen, csak eszembe nem jutott volna hogy amerikai film.
    Megnéztem a trailerjét, és nem kaptam kedvet hozzá... de ez nem a Te hibád.
    Ha valaki gyilkolászással teremt békét, az nem lesz hosszú nyugalom. Biztos eltakarítják a főszereplődet a következő kanyarban, s lánynak akkor lesz szerencséje, ha kiöregszik a szakmából, és már nem érdemes placcra vinni.
    Jézus meg egy ót beszélgetett Pilátussal a kivégzése előtt, Szellemmi partnert talált, nem csak szájtáti 'szélkakasokat'.
    A politika már akkor is politika volt. A gazdasági erő a farizeusok zsebében-puttonyában lapult. A politikus pedig szolgált.
    Látsz azóta valami fejlődést?

    VálaszTörlés
  5. egyelőre csak szoftverben tudok bármit is csinálni keverőileg, ahhoz, hogy külső vasakkal kombináljak, borzasztó felszerelés kell, egyelőre nem látom értelmét. Már azért sem, mert még sokat kell tanuljak, illetve egyáltalán rá kell jönnöm, hogy van e hozzá hallásom és akaratom, hogy tudjam amit tudni illik. Jó itt játszani, élvezem.
    A tehenésszel is filóznék, de neki fő témája a pálinka és a lopás. Egyik sem erős oldalam. Mennék kultúréletet gerjeszteni a falumban, ahova tartózom, de zöme cigány, kikkel köszönésileg elvagyok, de más oldalakról más irányokba látjuk az élet dolgait. Én szeretek dolgozni, neki a munkája a spekuláció. Így egymagamban, művelem a műzenélést, amatőr hangkeverést. De úgy érzem napról napra tanulok valamit a káromon.
    A Denzel Washington alakította filmben nekem ez a kérdés jött le, hogy amikor találkozott a lánnyal, egy szóval se mondta, hogy én mentettelek meg mindentől. Csodálkozó képet vágott és helyeselte a csaj meggyőződését, hogy az életet pozitívan kell felfogni. A pasas beavatkozása nélkül a csajt előbb utóbb kinyirták volna, mert kényszerből tartották kurváskodni. Amikor kommentált, megverték, hogy korházba került.
    S akkor eszembe jutott, hogy mi lett volna, ha Jézus szerényen hallgatott volna váltságművéről...Úgy látszik akkor is ismerték a marketing fogalmát.

    VálaszTörlés