Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

A természet új törvénye

Meglehet, hogy a szép tulipánok kórusban zengedezik némán az örömódát és minden szellőcske megrezegteti teljes valójukat mint megannyi ingadozás. Teszik ezt nagy hetykén a tavaszi hűvösben, amíg a földben lappangó, lusta magok, gyökerek készülnek megmutatni a Teremtés igazi természetét, ahol nincs együttérzés, szeretet, filó, hanem unottan és egyértelműen a nagyok, tüskések, szúrósok, megeszik a kis hetyke szeleburdikat.
S akkor jön ez a Jézus és mindent a Természet ellen fordít: nem a nagy eszi a kicsit, hanem a kicsikből lesznek a nagyok.
S akkor az a káosz, ami eddig rendeződni látszott,  megbolydul, a rendezett kufárasztalt felborítja és egy új természeti törvényről kezd beszélni.
Csak hát erről mit sem akar tudomást venni a kertemben felnőtt másfél méteres gyom generáció és millió csiga, kik persze nem a csípős csalánokkal kezdenek ki, hanem minden más gyengével, ami még megmaradt.
Erről a magát krisztocentrikusnak valló néprétegek sem vesznek tudomást. Továbbra is, noha vizet prédikálnak, a nagyot kicsievésre bátorítanak.

2 megjegyzés:

  1. :-)
    Sőt, még azt a tanítást is a kicsievés alátámasztására használják már vagy kétezer éve...

    VálaszTörlés
  2. A nagy megeszi a kicsit és a kicsi is megeszi a nagyot. Mikor melyiknek hogy jön ki.
    A kukacot Te is bekapod a cseresznyével, és a kukac fogja megenni a Te testedet a halálod után.
    A rendek átrendeződnek, és a mozgás csak az örök.
    Ma a megkapált ágyás a rend, holnap az elburjánzott természeből kikereshető vad növény.
    A hagyma a magyar konyha egyik legfontosabb alkotórésze, és mégis tudtak hisztériát kelteni a medvehagymának is.
    Az egyformára duzzasztott íztelen gyönyörű hagyma után a kis gubicsok csípése a kertemből nekem is megmutatta, hogy van különbség.
    Az elgazosodott eper is ízletesebb a ki tudja honnét idekerülő nagyszemű vásároltnál. De a hegyoldalban szedett szamóca is jobban izgatja a fantáziám. Ráadásul nem is lehet belőle eleget szedni.
    A természer a sokféleséget adja, nekünk meg a kényelem a rendet diktálja. Nekem mindkettő jó valamire.
    ... és bocsánat, hogy jobban érdekelnek az ehető növények, mint a tulipánok! ;-)

    VálaszTörlés