Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Ülök nem a hegyen

Ülök nem a hegytetőn s onnan nézelődök jó fáradtan, hanem beleroskadva székembe s onnan pislogok a műhelyem zegzugai felé. S közben a legyeknek prédikálok. Vagy egy egy cincogó klasszikust tercelek falcsul, se időt, se semmit betartva, csak ahogy Csabi szokott bármilyen zenére székelyül trillázva fütyülni. Az olyan az a Csabi -féle székely trilla, hogy elindul lentről s tremolóban futva felfelé beszkenneli a lehetséges legközelebbi hangot, s mire berezonálna a cincogás már előrébb van, de a tremoló szépen lágyan úszik a levegőben, mindig a megfelelő hangjegy irányában. S ez ad egy ilyen egyedi hangzású zenestílust. De nagy meglepetésemre ezt a stílust Kiss Tibinél is hallottam egy számában. Amint fütyülve kísért egy refrént. De úgy mint ez a Csabi szerintem senki nem tudja művelni e műfajt. Mivel én tanítványa voltam akarva akaratlanul, akarva akaratlanul beavatódtam ebbe. Igaz kissé bénán, a magam sajátos stílusában, de rá tudok erre hangolódni. Az a jó ebben a stílusban, mert legyen szó opera áriáról, rockról, balladáról, lagzilajcsiról, nagyon otthon van mindegyikben. Füttytrilla mely tremolóban keresi az igaz hangjegyet.
Hogy sosem találja azt meg, az maga a művészet. Mert ha megtalálná, az már nem eredeti, hanem utánzat, azaz giccs.
Na így a giccset kijátszva bambulok én nem a hegyen, hanem a széken a műhelyben s a legyeknek trillázok, illetve prédikálok.
Mikor hangosan, mikor lélekben.
Se így, se úgy nem zavarok senkit.

Így a prédikáció:

Szóval, tesvérek és tezsvéreg.
Ugye itt állunk megint a zÚr előtt, fantáziánk teljes hiányával, ami istenileg a zÚrat illeti. Miszerint jönnek a niggerek s arabok mint megannyi istentelen s pogány, kik majd életünkre tőrnek majd vala befogadván őket.
Pusmogunk s rettegünk, összeesküvés tervektől rémes a lelkünk, ama kősziklára épített kastély bebizonyosodott, nem több mint ingoványra épített sárkunyhó, melyet az első csepergés elvitt.
Hogy a görögöket elviszi a kamat s lassan mi is a kamatlábon esünk össze, oda nyugati civilizációnk.
Veszélyben az emberiség.
Isten ha volt, meghalt.
Mert ha volna Isten, mitől is félnénk mi?
Ez a hülye Cézár is többet értett meg ebből a jézusozásból, mint münk, kik nem tartatunk hülyéknek? Mert mit mondott ez a hülye Cézár mikor jönni látta a kísértőt? Azt mondta ez a hülye Cézár, hogy idézzem: „YES! JÖNNEK A FARKASOK!” s vigyorogva, imádkozva várta a kísértőket, bízva egy szem Urában, hogy az majd megsegíti, nem ró rá nagyobb terhet, mint azt kibírná.
Mert ugye most mi lenne, ha a sok niggerben a megtérítenivaló anyagot látnánk, mint mikor a cipőgyáros ujjongva felfedezte Afrikát, hogy ott mindenki meztelábas?
De nem, mert mi itt csücsülünk a katedrális tornyán s onnan köpködünk istenesen lefelé.
Mert most ha mindnyájan kik keresztényeknek valljuk magunkat odaállnánk mindenki a hite szerint ekkor s ekkor egyszerre a világon mindenhol, és hangos szóval kiáltanánk az Úrhoz, bűnbocsánatért, miszerint hitetlenül kezeltük a világ dolgait s bölcsességet s hitet kérnénk Tőle, talán mint megannyi csipkebokor meggyulladna bennünk is a látás lelke.
Mert az ördög győzelme az, hogy nem merünk a szemébe nézni az gonosznak.
Egyik felén azt mondjuk: mily nagy vagy Te, s másik felén rettegünk, mert pár nigger megjelent itt kétségbeesve.
S te Merkelné, asszonyok nagy asszonya, kikezdesz azzal a szerencsétlen kislánnyal s jól beolvasol neki, hogy minden geci niggert s rézbőrűt nem fogadhat be Európa, mert Európa csak a fehérek szent temploma, ugye drágám megérted, hogy mész te a kurva anyád picsájába...(mondja ez a Merkelné, nem én...). Hát nem kell ehhez niggernek lenni, fehér zsebében is kinyílik a zsebkés, ilyen álnok, pitiáner képmutatás láttán. Mert lett volna fasza csaj ez a Merkelné, ha lemegy a pengés kerítésig, s így szeretetteljes simogatással vagánykodna a százszám elcsigázott, éhes, szomjas felnőtt niggerseregnek.
Vagy mit mond magában a sok lelki buznyák? Jól megmondta! Nem lágyul el ő egy szerencsétlen kislánytól. Nem, mert szart enne, ha a kerítéshez menne a sok nigger elé.
Mert hőgyeim s úrjaim, mik vogmuk mi ezen Ég alatt s Föld felett húsz centivel? Isa pur és hamu vogmuk. Meg egy rakás hitetlen szar.

Idáig a prédikáció.
Izzadt fejemre rászállt néhány légy, valószínű egyet értettek velem. S akként cselekedtek.

5 megjegyzés:

  1. eddig el minden irasoddal egyet ertettem, nos ehhez annyit szeretnek hozzafuzni, hogy most elegge mellefogtal, lehet csak az en velemenyem, de nemhiszem a sok semmitevo cigany utan, most meg csomo bunozo negerre van szuksege europanak, mert barhova mennek, ott csak a leepules kezdodik el, ha nemhiszed nezdmeg az allamokban Detroit allamocskat, lehet talalni videot a neten boven, mi tortent amikor a negerek tobbsegbe kerultek, es az "ok torvenyeik uralkodtak"

    VálaszTörlés
  2. Másképp látjuk a világot.
    Egy menekült a sok helyi lakos között nem sok vizet zavar. Ha hozza az ebolát, akkor már nagyobb gond, de most sokan jönnek, és nem terülnek. A tévéből-moziból megismert életmódra vágynak, és nem azt kapják.
    Mutattak Debrecenből olyan üvöltöző csoportot, amire pleximaszkos bukósisakos rendőrök vigyáztak, mert már egymást sem viselik el.
    Hogy most vallási alapon, vagy lopás miatt, az mindegy. A hővörgő zajongó tömeg zavar mindenkit. De még senki sem érti, mi bajuk vam, mert bár Debrecen ősi néger város, elfelejtették a nyelvet.
    Már a kínaiak is építettek falat a hun invázió ellen. Nem újdonság, hogy egy csoport lepusztítja a környezetét, majd a szomszédéra fáj a foga, és vagy leigázza, vagy kipusztítja, vagy felmorzsoja, és halad tovább.
    Amit mi kultúrának nevezünk, az sok kis megegyezés az emberek között az egymásmellett élés érdekében.
    Akik idejönnek, ezt a kódrendszert nem ismerik, viszotn hozzák magukkal a sajátjukat, ami ott nem működött.
    Biztos olvastad a Robinson Crusoe-t.
    Amikor Pénteket megmenti R., akkor a néger mutatja, hogy egyék meg a hullákat.
    Robinsonnál volt az erő, ezért le tudta beszélni a négert.
    Itt mit tudsz tenni?
    Megnyitod a kolostorokat, és apácákat, meg papokat állítassz katedrára, hogy István módjára rákényszeríts egy nyugati gondolkodást ezekre a szerencsétlenekre?
    Akkor is hullottak a fejek, és most sem működne másképp, ráadásul egy agyonvert négerért azonnal az összes médium ott fényképezne, és osztaná az észt.
    Merkel megmondta,hogy nem kell ide mindenki. Legalább őszinte volt.
    Az agymosodának most új rétegre kell felkészülni.
    Újabb mozaiklap egy majdnem kész képre. Addig kell forgatni, szélezni-faragni, amíg beillik a képbe.

    VálaszTörlés
  3. Mindig is tudtam, hogy egy süket szót nem értetek az írásaimból...
    És ebbe fáradtam bele...nem másba..

    VálaszTörlés
  4. Ez van. Én már csak ilyen fafejű vagyok.

    VálaszTörlés