Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Jóból a sok

Jóból a sok is megárt. Ugye? Na ezt sem Buddha mondta. Habár amennyi ilyen pityókás mondása van, ezt is kinézem belőle.
Mert megint önhatalmúlag gondoltam ki, hogy ha már úgyis bemegyünk minden reggel az iskoláig, akkor azt a kis román cigány gyereket is vigyük be a zene iskolába. Döntés után mondtam el a fiamnak, hogy ezentúl reggel ezt a cigány fiúcskát is visszük. Oké. Egyezett bele.
Csak a baj, hogy a jóságnak mindig vannak visszacsapói, mint az erdőben az ágaknak. Azt nem gondoltuk át teljesen, hogy mit is jelent nekünk ez.
Mert eddig a reggeli utak alkalmával mindig beszélgettünk s zenét hallgattunk. Frissítőek voltak ezek a beszélgetések. Napot indítóak.
Mióta visszük ezt a gyereket, ezek a beszélgetések elmaradtak. Mert egyikünknek sincs kedve más előtt szabadon beszélgetni a dolgainkról. S így alakult, hogy amikor valamiért nem jött iskolába a gyerek, már akkor sem beszélgettünk, mert a rituálé felborult. A kocsi abban az időpontban elvesztette a klub jellegét.
Kicsit megbántam ezt a hirtelen, meggondolatlan jó téteményt, mert olyan „üres bölcsőt ringat a Hold” fílingem lett, hogy akkor ha a világot feszt mentjük, ránk mikor marad idő? Mert bezzeg a világ segítségre szoruló egyedei nagyon is jól érvényesíteni tudják az élet rájuk eső részét. Mint valami nagy, tölcséres levelű növények, kitárt szárakkal fogadják az életet adó potyogó esővizet. Míg mi itt beosszuk a Hold ringatta időt, s nem kis kerülőt teszünk a zene iskoláig.
Persze, mondhatná a Föld anya, na hadd el hadd el, mert annak a gyereknek ki tudja milyen irányban változtattad meg az életét? Még lehet belőle egy Kossuth Lajos, egy Paganini, ki tudja?
Persze, csak éppen mint az a mesebeli griffmadárban, megéhezik s hátra szól a fiúnak, hogy ha nem ad neki enni, leszállnak, erre a legény szel egyet a combjából, s oda adja. Na valahogy így mentünk mi világot, hogy a griff madár hátra szól. Csak ezek a valódi griff madarak nem visznek sehova, csak szaporodnak s kárognak itt a kerítéseken. Már amiknek a fémhálóját még nem vittek a vasba.
Nem azt mondom, hogy ne tegyünk jót, de meg kell gondolni előbb, hogy kinek mi a jó?

5 megjegyzés:

  1. "Egy ősi játék ez a jo-jo.
    És hogyha húzogatom olyan jojó!"
    /Neoton és Nagyx Ferő/
    Hát változik minden. Nekem is ma jó lett volna, ami nem lett jó, Aztán majd megoldódik. Lent is jó, fent is jó.
    Én pl. nagyon rossznak tartom, ha a gyerekeket kocsival hordják iskolába. Elveszik az önállóság. Vagy inkább nem jön létre.
    Igaz, én ezt Bp-n láttam, és Miskolcon nőttem fel, ahol egy-két utcányit már oviba is magam mehettem. Büszke is voltam rá,
    De nem kötekszem, csak elmeséltem, honnét alakult ki a véleményem.

    VálaszTörlés
  2. Ejgen, csak fix 7 Km-re van az iskola a lakásunktól. Egyedüli magyar iskola a környéken.

    VálaszTörlés
  3. Gondolom azert baktatsz napi 14 km-t hogy a gyerkoc magyar szellemben , tarsasagban nevelkedjen...
    talan onnan is hazasodjon majd...hogy o is
    magyar szellemben nevelhesse a gyerekeit, husz ev mulva.
    Csakhogy neki 114 km-t kell baktatni majd.
    Ugyis lassan eltununk mi innen Erdelyorszagbol,..mi szorvany magyarok.:(
    Majasok leszunk vaze:)

    VálaszTörlés
  4. Hát igen, talán azért baktatunk napi 28-30 km-t hogy magyar szellemben nevelkedjen a fiam.
    Tudom, önző módon csak magamnak akartam a gyereket, mert ahogy a nagy entelektuálok mondják a nemzeté a harmadik gyerek, de látom azokat akik a nemzetnek fabrikálják a hat hét gyereket, ahogy egy kicsit megnőnek, usgyi az elnyomó euró övezetbe mosogatni, mert itthon valszeg nincs megélhetés. És nem ragadok köveket, mert sajnos gondolatban én is sokat bűnöztem ezzel a kimenéssel. De mint szokták mondani, az erény az alkalom hiánya, meg amikor van alkalom s mégsem, az már gyávaság. Így hát gyávaságból maradtunk itthon. Itthon? Hol az itthon? Mert Kolozsváron születtem, de Kolozsvár sajnos elűzött magától. Nem énekelhetem az Edda szerint, hogy Miskolc visszavár, mert Kolozsváron senki sem vár...
    Lonely in the fokin' night...

    VálaszTörlés
  5. Valóban én is látom, hogy azé az ország, aki teleszaporodja.
    A természet törvényei akkor is működnek, amikor azemberek mást szeretnének.

    VálaszTörlés