Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Halálos sikoly

És iszonyú sikítozást hallék az éjszakában. Fél órával a szokásos megébredésem előtt, úgy fél három táján költ a feleség, hogy menjek mert valaki kiált, kétségbeesetten kiabál odakinn. Hallom én is a szokatlan ordítozást és hirtelen erre a tehenészre esett a gyanúm, hogy tegnap disznót vágott és azelőtt már két napja részeg volt, most meg hajnalok hajnalát azzal bontja meg, hogy a családját mészárolja itt, és ki tudja melyik kölyke vagy felesége üvölti ki itt a végóráját.
Nosza fiatalosan kipattanék az ágyból és kitekintek a sötét világba, nem láték semmit meg senkit, viszont az ordítozás meg nem szűnik.
Kimegyek a teraszra, gondolván onnan többet látok, hisz a borzasztó hörgéses sikoly az ablakunk alól jön valahonnan, közben a telefont is magamhoz veszem, ha hirtelen sürgősséget kell hívni. Mert ilyenkor szokatlan hidegvéremmel hamar felmérem a szitut és tudom mit kell tennem.
Mikor égett Nyikulica műhelye, a hírekben láttam, amint a háztetőn szorgoskodtam a tűzoltáson, noha soha nem mászok háztetőkön, mikor előttem bevágott egy autó a mezőbe, rögtön hívtam a mentőket, és közben futottam menteni az embereket, noha nem szoktam futni soha.
A pánik rajtam később ütött ki, abban, hogy mindenben tűzlehetőséget és mindenben baleset lehetőséget látok.
Hirtelen úgy vettem ezt az öldökléses sikolyt, hogy bármi legyen az, egyszer mentőt kell hívni, mert amíg kiszaladok a házból hajnalok hasadása előtt, addig a kapcsolat létrejön, és pontosan tudom mondani mivel és hányszor verték fejbe vagy szúrták agyon az éjszakába üvöltő test tulajdonosát.
Mihelyt kiléptem a teraszra, a sikítás megszűnt. Csak a borzalmas visszhangja csengett. Hallgatóztam, figyeltem, semmi.
Azért lementem az udvarra, szétnéztem, semmi.
Tanakodunk a feleséggel, mi a frász volt ez? Ha nem emberi sikoly, akkor mi? Miféle állat ordítozik ilyen borzasztóan?
A reggeli ködös világosodásban végig járom a mezei bokrokat, hogy hová lett a hulla? Ki akartam deríteni mi a fene volt az?
Mindenféle képletben, mint a nyomozók elkezdtem variálni, patkánytól kezdve bagolyig, kutyanyuvasztás, sárkányféle jelenések, misztikum s ilyenek, de semmiféle corpus delicti nem jött elő mint a furcsa jelenség kézzel fogható tárgya.
De természetem nem nyugszik vala, mert nem szoktam hinni a megmagyarázhatatlan történésekben, ebben és a piszkos ballonkabátban nagyon egyezek ezzel a Columboval, hogy mindenre van magyarázat. Csak utána kell járni.
Eszembe jutott, hogy ha a fiam román és matek meg mindenféle furcsa és futurista leckéit a gúgellel meg tudjuk oldani, vagy legalább elvezet a kérdések megértéséhez, miért ne elucidálnám eme éjszakai incidensünk okát is a gúgelen keresztül?
Be is írtam szépen a mezei állatok hangjait és miután végighallgattam az összes gyanús alakot, kezdve a nyúltól az arany sakálig, csak egy maradt ki, de arra valamiért nem gyanakodtam, mert olyan cuki és ártatlan képe van: a rókának.
De mivel szeretem ebben az ugyan piacgazdasághoz nem illő, de alapos munkát, meghallgattam a róka hangját is, és felfedeztem a corpus delictit. A róka volt az kérem, aki frászban tartotta a De la Mintia csürkelábon forgó vár lepukkant báróját és családját.
Aztán a megnyugvás és borzasztó jelenés misztikum felszámolására jött ama sötét összeesküvés árnyéka, miszerint a róka koma nem e a fürj állományomra feni a fogát? És mérgesen sikoltozott, hogy nem tud hozzájuk jutni? Mert igaz, hogy jól el vannak zárva, de azok is mit mind karattyolnak odafent, ha kell, ha nem?
Na de az már a halálos sikoly kettő lesz, valószínű next week...

3 megjegyzés:

  1. Az Marcipán-kutyás crescendo vihogás a háttérben pedig az lesz, ahogy én rajtad néha mulatok.

    hehe, hehe, hehehehe :)

    VálaszTörlés
  2. Soha nem gondoltam volna, hogy annak a cuki rókának olyan hátborzongató hangja lenne. Érdemes utána nézni a gúgelen...

    VálaszTörlés