Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Fürjek: End of?

Ezek a fakking fürjek két napja egy fakking tojást se tojtak. Esznek, isznak, jól vannak, kösz. Ha ezek asziszik, mint az asziszi, hogy minden Ferenc szent, tévedtek. Mert nem fogok én már mostantól hat hónapos telelést kezdeni velük...

6 megjegyzés:

  1. Lehet egy letojt tyúk hálásabb lenne :) Ez azt jelenti, hogy most mentek a sashoz?

    VálaszTörlés
  2. Nálam is drámaian alábbhagyott a fürjtojás, de még van. Ma négyet szedtem össze a 13 alól. És már a kéthónaposak is elérték a felnőtt méretet, de gyanítom, hogy ők azért mégiscsak jövő áprilisban kezdenek majd tojni...Ha nem, majd szólok.
    Hm..? És akkor most mi lesz? Lámpázol, fűtesz nekik?

    VálaszTörlés
  3. Fűt az öreganyjuk a seggük alá...hisz amúgyis sokba jön nekem ez a fürjezgetés itt. Ezek azok a fiatal generáció, amik fölött bábáskodtam a tavasszal, életük teljében vannak, ezek minimum egy évig -amilyen jól tartottam őket - kéne rendesen tojjanak. A sasosok már rég nincsenek itt. Ezek nem azok. De mintha összebeszéltek volna, egy tojást nem tojik egy sem. Negyven fürj és semmi...
    S ez semmi. A tegnap nem csuktam be jól magam után a ketrec ajtót, s kilenc fürj kirepült a hétszáz négyzetméteres emeleten...mit összeszedni őket pi-pi-pi-s módszerrel, a galamb leckét vehet a repülésből a fürjektől. Vettem egy ablakszitás keretet, s mint a teniszlabdát úgy vágtam őket földhöz, kutyabajuk se volt, csak röpködtek pimaszul, mintha golyóból lőtték volna ki. S én itt putyukáltam lelkük nyugalmát, hogy érzékeny madarak s ilyen marhaságok...még meggondolom mi legyen...

    VálaszTörlés
  4. Kérlek, ne rájuk haragudj, ha nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Addig amig nincs az igény felkeltve a fürjtojás iránt, nehéz helyzetben van a kísérletező. Átélem a dilemmádat, hisz nálam is ugyanez a helyzet: megmosolyogják a pici madarat a pici tojással. Nálunk csak a "nagynak" van renoméja. Azért zárójelben jegyzem meg: strucc- és emutojás sem nagyon tud betörni a piacra:))Szóval ki kell találjunk valamit, nem gondolod? Tudom, parkettalerakás közben nem biztos, hogy ezen kell agyalni, és addig is, amíg meg nem száll a szentlélek valami jó ötlettel, én azért adok enni és inni is a madárkáimnak, meg kiszedem alóluk a trutyit - messzemenőleg egyetértve a Te tartási terminológiáddal - és eszem a fürjtojást ezerrel, és készítem belőlük a finomságokat. És megpróbálok nem törődni azzal, hogy megéri-e vagy sem. Tudom jól, hogy háztartásonként felül kell vizsgálni, hogy mit, mennyiért. Szóval további jó agyalást és jó egészséget! - A fürjtojás lehet, hogy kell hozzá!:))

    VálaszTörlés
  5. Van még három zsák kajám nekik, addig biztos kitartom őket...megszoktuk már a jó fürj tojást, nem szeretném ezentúl az üzletből venni...Arra is gondoltam, hogy talán beijedtek a hirtelen hidegtől, mert ma már volt négy tojás a ketrecben.

    VálaszTörlés
  6. A tenyésztőtől tudom, hogy ijedelem ide vagy oda, + 15 fok alatt nemigen fognak tojni. Nálam ez tavaly október elején állt be, és bizony áprilisig - amíg újra elérte a hőmérséklet a tartós 15 fokot, nem tojtak egy szem tojást sem. Szóval vagy felszámolod a fürjeket, vagy melegítesz-világítasz nekik, és akkor lesz pár tojásod télen is, vagy se nem fűtesz, se nem világítasz, de örvendezel a gyönyörű trillájuknak nap, mint nap:)) Én nem adnám őket a sasnak eledelnek, inkább felfújnám magam és vágás! Kerüljön a saját serpenyőmbe a minihusi.

    VálaszTörlés