Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Emberfaragás

Jött Szpániából az apa, nézegette tavasz óta nem látott gyermekének az ellenőrzőjét, hümmög jobbra, hümmög balra, egyszer csak azt mondja, látom, mindenből csillagos fartyébinyéd van, csak matekből nem.
A gyerek csillogó arca elfakul, pillanatnyi meglepődés után azt mondja apjának, jól van ne izgulj, matekből is lesz csillagos fébém.
És elfoglalja magát a gyermek, amiket még szeretett volna mondani az apjának, nem mondta el, úgy érezte mindezek után már teljesen tárgytalan.
Az apa elégedetten nyugtázza magában, – arckifejezéséből ítélve – hogy fiából embert farag.

1 megjegyzés:

  1. Tulajdonképpen ez a bejegyzés így ahogy van...azt hiszem erre mondják, hogy irodalmi alakja van, nem tudom, nem értek hozzá...de valójában több tapasztalatnak az összesűrítése egy mondanivalóban. Mert a Szpániás apuka esete sokkal drámaibb, mert valóban nem látta a fiát tavasz óta, de az egész beszélgetés telefonon folyt, nem tudja végül is az apuka, hogy mikor jön haza.
    Egy másik esetben az apuka külföldre vitte problémás gyermekét (mittomén nem volt éltanuló, mindig máshova állt az esze...)és egyházi, kolostoros iskolába adta, ahol a vasfegyelemnek czímeres híre van. "Szánki", hogy embert faragjon belőle. Nos ennek az apukának olyan tekintélye volt, hogy a gyermek mellette meg sem mert mukkanni, csak apró lépésekkel és bizonyos távolságról követte.
    Egy anyuka pedig lehordta a mocsaras sárga földig a lányát mindenki előtt, mert nem köszönt harminchatodszorra hat óra alatt egy tanárnak, hanem éppen telefonon beszélt.
    Szóval, több ilyen sztori sűrűsödőt bele ebbe a "pozitíveskedő", "nobeldíj jelölt" írásba. De nevezzem inkább bejegyzésnek, nehogy megsértsem korunk élen járó irodalmárait.
    Hogy miért pozitíveskedő? Azért mert a bajt nem élesen írtam le. Mert ma már az is egy rossz, ha az ember a bajt a maga valójában írja le és nem szépíti ki. Mert ugyebár elvégre mi rossz van abban, hogy a "Petike" nem mondhat el mindent apukájának? Ilyen az élet öcskös, kemény, meg kell szokjad, hogy nem törődnek egymással az emberek, tanulj, légy ember, érvényesülj! Nem lelki putypuruttyos bál az élet. Szeresd a dollárt és tanulj angolt, hogy oda mehess, ahol pénz van!
    Hogy miért Nobel díj jelölt? Hát gyerekek, ha egy európai unió manapság Nobel díjat tud nyerni, azt jelenti, hogy nincs az a baromság ebben az életben, ami ne pályázhatna arra a díjra.
    Fogadom, ezt nem tudtátok kiolvasni a "bejegyzésem" soraiból...

    VálaszTörlés