Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Az "élő múmiához" kávézó

 Kipakoltam jól a tékozló fiúban. Kell egy kis regeneráló szünet, ezért most másokat olvasva hagyok náluk megjegyzést. Kornélia írt pár napja, ma újra elolvastam, és ezt írtam megjegyzésként a "Küldetés" bejegyzésére:
"Túlélni. Talán az én bajom is az, hogy csak túlélni akarok, azért nem könyökölök. Észrevettem, hogy a törtető emberekre felnéznek, modellnek tekintik, mondván: nézd, hogy animálja az életét, jer és kövessük. És addig követik, míg küldetés tudata lesz a törtetőnek, gondolván, ha ennyien követik, biztos akar valamit vele és tőle az Isten.
A szemetesnek hiába akarsz tiszta lakást adni, és egy nem kotorászó életformát, olyan, mintha hozzám jönnének, hogy közpénzű munkákat adjanak, ahol nagyokat lehetne kaszálni, csak éppen bele kell mássz egy két nem éppen tiszta megoldásba. Nem menne nekem, mint ahogy a kukás ember sem tudna megváltozni. Talán az a bajunk, hogy nincs küldetés érzetünk. Ami viszont megérné, hogy legyen, mert ezt készpénzben mérik. Ezért van nálunk ebből rettenetesen nagy hiány."

3 megjegyzés:

  1. Talán rosszak a "követendő példák"?!

    VálaszTörlés
  2. igen, lehet, hogy olyan szempontból hiba volt közzétennem egy olyan hozzászólást, ami önmagában nem ér meg egy bejegyzést, mert a mondanivalója az előzményben van, én csak rátettem egy lapáttal. Azt is jó lett volna tisztázni, hogy kikre gondolunk, amikor küldetésről és törtetésről beszélünk.
    De ez komplikált. Inkább maradjon minden a homályban. Annyi legyen az én "törtetői" ellenpéldámból, hogy azokról a törtetőkről beszélek, aki emberi lelkeken és testeken gázolnak át, hogy "küldetéseiket" végrehajtsák.
    Néha úgy érzem rezonálok egy egy gondolattal, oszt megosztom. Annyi baj legyen. Leviszi ezt a mocskot is az internecc Nagy folyója.

    VálaszTörlés
  3. "Észrevettem, hogy a törtető emberekre felnéznek, modellnek tekintik, mondván: nézd, hogy animálja az életét, jer és kövessük. És addig követik, míg küldetés tudata lesz a törtetőnek, gondolván, ha ennyien követik, biztos akar valamit vele és tőle az Isten."
    Ezért a gondolatért kellett a fenti bejegyzést megírnod. Ez áll a lábán "rendesből".
    A törtetőket ma iskolákban képzik. Van nálunk is ilyen főiskola. Nem is kell mondja, két mondata után rájövök: ez az ember ott szerzett diplomát. Hihetetlen, de igaz. "Másfajta faj."
    Ami engem illett, nekem is van küldetéstudatom. Élni küldtek, ezt kellene tisztességgel végigcsinálni. A magam helyén.
    Körülvesznek engem is a törtetők, s amint azt rossz "temetési dramaturgia" mondja: a halál félelmei is - tőlük. No nem a magam halálának félelmei, hanem annak, hogy ma már tényleg alig van valami, ami normális vágányban megy. Pl. ha szóvá teszek egy munkahelyi szabálysértést, azt mondják rám: kekeckedő, érzékeny. Holott csak alapszabály, amitől normálisan mennének a dolgok. De ezt ők nem értik. Vagy nem akarják. Tudod jól, a másfajta fajhoz képest mi is másfajta faj vagyunk. Tartok attól, nem verünk egymás között hidat. De jó, hogy mi legalább értjük őket.

    VálaszTörlés