Tüntetés.

Attól függetlenül, hogy nem látom át a legapróbb összefüggésekig a történelmet, a mai társadalmi, politikai életet, a pártok és általuk emberek érdekeit, a világi és nem e világi nagyhatalmak céljait, berendezkedésüket, valami megtetszett nekem a napok óta tartó és folyamatosan táguló tüntetésekben, ami hazánkban zajlik. Most tudom, hogy aki rajong ezért a magyar igazolványért és állampolgárságért, leköpne azért, mert azt írtam Romániáról, hogy ugye: hazánk. Ettől is függetlenül megtetszett valami ezekből a tüntetésekből, ami akkor is, ha csak egy pillanatig tartó szépség az amit látni véltem, az átlag földhözragadt kispolgár, mint magamat is tartom, ezekből a villanásnyi kis igazságokból él.
hotnews.ro
Olyan tüntető feliratokat láttam, persze a tévében, a jó meleget árasztó kandalló mellől, hogy „usl=pdl=szemét”. Ami nagyjából azt jelenti, hogy az ellenzéki a hatalmi pártokkal együtt mind egy rakás szemét. Ami nagyon érdekes. Senki ne értsen félre, de a kolozsvári Mátyás király szobor gyalázást is meg tudom érteni, ahol „rmdsz” ellen is tüntettek románok. Mert ugye az rmdsz az a kis mitugrász, aki azzal a pár százalékával zsarolja tulajdonképpen a román népet. Tetszik vagy sem, én így látom. Ennek nem tudok örvendeni, azt inkább el tudtam volna fogadni, hogy elnyomjanak, semmint zsarolva kelljen éket verni a nép és a hatalom közé. Amit az rmdsz csinált az utóbbi években a magyarság nevében csakhogy a kormányban részt vegyen, arra nem lehetek büszke. Nem nevelhetem arra a fiamat, hogy fiam, az életben akárhányszor alkalmad van zsarolni zsarolj, mert másképp nem jutsz sehova. Nem. Én magam is azt tapasztaltam az életben, hogy a krisztusi alázat sokkal többre vitt, mint kihasználni bizonyos helyzeteket vagy mások gyengeségeit.
Az is nagyon érdekes számomra, hogy a tüntetések tulajdonképpen egy arab orvos miatt indultak el. A Raed Arafat miatt, aki kifejlesztett egy nagyon hatékony mentős alakulatot országszerte és az elnök elkezdte ezt is piszkálni, olyan jelzéseket adott le, hogy megszüntetné ezt is, mert privatizálni akarja Romániában az egészségügyet. A tüntetők az első napokban azt is kiabálták többek között, hogy végre egy dolog ami normálisan működik az országban és azt is meg akarják szüntetni. Azt mondták, betelt a pohár. Napokig az ellenzékiek is csak hápogtak, meglepődésükben tátották némán a szájukat, miközben az utcákon napról napra nőtt a tömeg, egy vezető nélküli tömeg. Most az ellenzéki szeretné átvenni ezt a tüntetést, ezért háborodtak fel a népek az utcán és leszemetezte az egész politikai gárdát. 
raed arafat
Persze aztán az elnök hamar kijelentette, hogy phüj-phüj nem játszom tovább, és a felmondott Arafat vissza vette a pótalelnök helyettesjelölti állását. De ekkor a nép már túl volt ezen is. A betelt pohár kicsordult, olyan hangok is megszólaltak, hogy Arafat román, mert átvette a román stílust, mint minden politikus ebben az országban.
Szerintem az elmúlt idők egyik valós tüntetését láthattam élőben, mert amit a 89-es forradalomnak is neveznek, nem volt más, mint egy kommunista szervezésű hatalomátvétel, ahol a népet kiküldték az utcára, viszont a mai tüntetésekre nem számított senki.
Ez a szép benne számomra.
Ha kimennék az utcára, nem lenne kinek ezt elmondjam, nem tudnám megértetni senkivel, hogy én is tüntetek ilyenformán, hogy az egész politikai elit egy rakás szemét úgy ahogy van.
Hogy mi lesz holnap? Hogy merre megy az egész? Ki tudja? Eddig sem tudott senki semmit, mindenki csak lopott, hazudott, csalt, félrebeszélt, zsarolt. Mindegy mi jön ezután, de ezt nekem is ki kellett kiáltanom. Ez az én tüntetésem.

1 megjegyzés:

  1. Valami hasonlót szeretnék már látni én is. Mármint itt, nálunk.

    VálaszTörlés