Az intelizsent szisztém.

Hogy milyen szinten áll a társadalmi berendezkedés? Hogy az abszurditásnak van e határa? Ez már rég a szélmalomharc szintje alá süllyedt. Kaptunk egy hivatalos papírt, hogy egy negyvenkét lejes számlára átutaltunk negyvenhárom lejt és keletkezett egy megmagyarázhatatlan mínusz egy lejes különbség, és kérik, hogy tizenöt napon belül rendezzük az adósságainkat, mert ellenkező esetben a végrehajtók felé irányítják az ügyet. Aláírások, pecsét, postán küldve.

4 megjegyzés:

 1. Bizony, bizony. Én is kaptam anno, késedelmi kamat címszóval. Igaz én 35 forinttal voltam sáros. Tavaly viszont több olyan cikket is olvastam, ahol az energiaszolgáltató követelt egy meg két forintokat. Na azt még befizetni is érdemes a kerekítési szabály miatt. Viszont be kell, hogy legyen igazoló szelvény a hátralék rendezéséről. Magyarán, feladva nulla forint és a szelvényt meg kell őrizni!
  Bizony! Ez nem vicc!

  VálaszTörlés
 2. Én is kaptam befizetendő késedelmi kamatot kiszámlázva a fél évre előre fizetett EÜ járulékomra.
  Remélem, ettől lesznek gazdagok!
  Küld l nekik az 1 lejt, és hamarabb felejted el. Egyébként a végrehajtónak nem értelmezni kell a helyzetet, hanem megoldani. Ráadásul a feladatát nem Tőled kapja.

  VálaszTörlés
 3. Itt a baj nem az, hogy én tartózom nekik, hanem az, hogy egy lejjel többet fizettem. Ezért abszurd a helyzet, hogy akkor mit is kell nekem rendezni?

  VálaszTörlés