Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Bátorság...

Az itt is olvasható botrányról jut eszembe, a katonaságban voltam én is ilyen helyzetben, hogy fene tudja milyen elgondolásból, noha szerényen, de ellent mondtam a román többségben levő bakáknak, amikor is provokatíve vitatták előttem, hogy ugyan mi bozgorok mit is keresünk itt Romániában? Mondjuk én nem voltam olyan fasza gyerek, hogy hagyjam magam elveretni, inkább elpucoltam bakancsokat (értsd: a románok bakancsait) fényezni. Nem úgy a kilenc székely lögény, kik néztek engem mint megannyi árulót és esküdtek a Magyarok Istenére, hogy megbicskázzák a románokat. Aztán majdnem engem is, mert csitítani próbáltam őket. (közben a székely hadosztály beleegyezésem nélkül megette a frissen kapott csomagomat, aminek hatására írtam haza, hogy csomagküldés nyix, mert sokan vagyunk).
(És tudtam, hogy otthon átlagon felüli a szűkölködés).
Történt vala hajdanán, hogy a sok duma elmérgesedett és nagyon kinézett egy bicskás partynak a székely hadosztály és a román betörők, volt puskeriások között. Hogy megyek e? Kérdezték. Nem, mondtam nekik. Sokan vannak és egyébként is nem stílusom. Áruló. Mondták. Mentek. És amint mentek annál tízszer gyorsabban szaladtak szerteszét, mint vala a patkányok szaladának, ha süllyed a hajó. Jött három ilyen puskeriás legény, megannyi forradással az arcukon, igaz nem sok fegyverrel, de annál több elszánással. Akkora elszánással, amekkorát a székely hadosztály bicskái át nem tudtak szúrni, vitézsége szembe nem tudott nézni vele.
Ilyen helyzetekre emlékezve, tiszta elismerésem azé a román fiúé, akinek volt annyi vére ott, ahol vérnek lennie kell és bevállalta a megveretést. Ő egy igazi román. És igen elgondolkodtató, legalábbis számomra, hogyha egy román gyerek szembeszegült megannyi székellyel, milyenek lehetnek a többi románok? Mert igaz és való, három román megszalajsztott háromszor annyi székelyt az én szemem láttára. Még egy seggberúgást sem volt idejük kapni, úgy szaladtak.
Arról már nem is érdemes szót ejteni, hogy azért akkora túlerőben az úriember kódex asszondja, hogy győzzön az erősebb, ha mindenképpen kakasviadalra éheztettek az népek, álljon ki egy egy egyed ennen es amonnan es és hadd küzdjenek meg erővel vagy ésszel, ha egyik sincs, akkor sörivással. Na. Esmént rossz fát tettem amaz tűzre.

2 megjegyzés:

  1. Ne szidd a nyugati társadalmakat és az életformájukat. 30 évet éltem a keletiben. Nem kérem vissza! A szeretet, vagy annak a hiánya nem földrajzilag behatárolt. Ami a Mengele szindrómát illeti (te jobbra, te balra), sajnos egyre igazabb. Ha nem ordítasz valamelyik bohóc cirkuszi előadásán, rögtön leárulóznak. Vigasztaljon a tudat, hogy nem vagy egyedül. Különben engem is jónéhányszor húztak ki a román ismerőseim a szarból, akkor amikor ,,hálából" a barátaim a saját fajtámból belelöktek.
    Köldök egy szép zenét. 1986-ban sokat játszotta Bárdi István a SZER-en. Azóta is nagy kedvencem.
    http://www.youtube.com/watch?v=keIvA2wSPZc
    Barátsággal, Stone.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Stone a jó zenét és egyéb jókívánságokat. Hasonlókat kívánok én is.

    VálaszTörlés