Artizán Blues Rádió

Loading ...
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Stream Proxy
A fenti kis ikonok egyikére kattintva lejátszó lista tölthető le. A blog további böngészéséhez új ablak nyitását ajánlom, hogy a rádió zavartalanul tovább működhessen. Köszönöm.

Pacifista hülye


Gondolkodtam, hogy lenne helyesebb? Hülye pacifisták, vagy pacifista hülyék? Néha vannak ilyen beütéseim, hogy jó lenne helyesen fogalmazni, mert noha a mozilla segít a helyesírásban, a fogalmazásba nem szól bele. Egyébként semmi esélyem nincs. Nem abból az anyagból vagyok. Örök életemben tákoltam, improvizáltam. Így hozta a sors? Vagy egyszerűen ez vagyok én? Ki tudja? Minden esetre a fülemnek jobban hangzik a pacifista hülyék fogalmazás. Nem másért, de az egyik ilyen pacifista hülye én vagyok, és legyek inkább először pacifista aztán hülye.
Gondolkodtam, hogy mi a megoldás? Teljesen elvonulni? Lelki lénnyé válni? Önsanyargató, minimális életet élni, holmi lelki magasságokért? Mitől jobb ez egy internetfüggőségtől? Egy blogfüggéstől? Megtudni mély lelki, élet titkokat és azokat visszanyelni, mint a taknyot, ami természetszerűen kikívánkozik? Nem, szerintem akkor inkább mondjon, írjon valaki tíz süketséget azért az egy jó és szép dolog reményében. Több ez, mint egy öngyilkos szerzetesség. Függjön inkább az ember attól a napi pár óra internettől, semmint ossza a semmit a kocsmákban vagy nézze a lehangoló híreket.
Elvonulni és soha nem nyilatkozni semmiről, hogy ne sértődjön senki? Mert úgysem lehet semmit sem megváltoztatni ebben az életben? Nem. Nem értek egyet. Az egyedüli biztos dolog ebben az életben a változás, az átalakulás. Azért inkább vállalom a szélmalom harcot ebben a szennyes, vallásilag és politikailag fertőzött világban mint egy pacifista aki mellesleg hülye is.

3 megjegyzés:

  1. Egyetértek! Ha még ezt is megvonjuk(megvonják) magunktól, mi marad? (Én a magam nevében beszélek és az olvasásra értem)

    VálaszTörlés
  2. Ja!
    Ezt a dalt is mellékelem magvas hozzászólásomhoz:
    http://www.youtube.com/watch?v=6N_uRegGmAo&feature=related

    VálaszTörlés